De symptomer som er de mest gængse problemstillinger der behandles, kan du se lige her nedenfor.
Også kroniske lidelser kan der gøres noget ved, så hverdagen bliver lettere, ring og få en snak om lige netop dit problem.
- Smerter i:
- Nakke, skuldre (frossen skulder)
- Arme (golf- og tennisalbue)
- Ryg og lænd
- Ben, ankler og fødder
- Kroniske smerter
- Hovedpine / migræne
- Stress
- Menstruationssmerter
- Arvæv, strækmærker
- Kæbespændinger – tinnitus (som ikke kommer af skade fra støj og høje lyde)
- Øjeproblemer
- Uren hud
- Myggestik
- Allergi og astma
Kort om akupunktur
Mange års forskning og praktisk erfaring har vist, at akupunktur effektivt kan hjælpe mod mange lidelser. Jeg har selv stor praktisk erfaring med akupunktur. Mine studier og egen erfaring viser også, hvor positivt akupunktur kan påvirke en patient.
Filosofien bag akupunktur er, at patienten er en helhed. Derfor behandles ikke kun den “syge” del af kroppen, men hele patienten, og derved genoprettes balancen i hele kroppen.
Man kan betegne kroppen som en avanceret maskine, der skal have service, ganske som biler, cykler og andet mekanisk udstyr, som hele tiden skal opdateres og serviceres. Akupunktøren kunne således betragtes som en mekaniker, der lige får smurt, kaliberet og finjusteret kroppen til igen at yde optimalt. Det er måske ikke ligefrem gammel kinesisk filosofi, men det er heller ikke en helt forkert moderne analogi.
Igennem tusinder af år, har akupunktur vist flotte resultater, men først i 1970 blev akupunktur for alvor anerkendt, da WHO erklærede behandlingen velegnet i forhold til en lang række lidelser.
Alle lidelser i den traditionelle kinesiske akupunktur betragtes som en ubalance af energi, og derfor kan behandling med akupunktur gavne stort set alle ubalancer i kroppen. I gamle dage brugte man også akupunkturen som et forebyggende middel mod sygdomme.
Ifølge traditionel kinesisk medicin løber livsenergien igennem meridianer, der kan beskrives som energibaner i kroppen. I disse energibaner findes specielle energiknudepunkter, også kaldet akupunkturpunkter. Ved sygdom vil der være ubalancer i en eller flere meridianer. Nu er det akupunktørens opgave at finde det eller de akupunkturpunkter, der kan bruges for at ophæve ubalancen.
Akupunktøren vælger et passende antal sterile nåle til behandlingen. Ofte vil det være 8-10 nåle, til et tilsvarende antal akupunkturpunkter, alt efter hvad der skal behandles.