Benyttes til:​

  • Behandling af smerte
  • Behandling af funktionelle forstyrrelser
  • Behandling af afhængighed

​​Auriculoterapi, også kaldet øreakupunktur, er en vestlig teknik som er udviklet og finpudset af Paul Nogier og hans lægehold fra 1951.

Teknikken består af at benytte øret som refleks zone, for at behandle smerter og funktionelle forstyrrelser.

Disse principper hviler på videnskabelige og godkendte argumenter og en forståelse af centralnervesystemet. Der er en forbindelse mellem smertebanerne og ørets nerveforsyning.

Når der opstår smerter i kroppen, vil disse smerter afbilde sig i øret, og der vil fremkomme et område på øret med smerter. Dette system, afbildet på øret, er organiseret. Det er øre-somatotropi.

WHOs generaldirektør talte rosende om Pauls Nogiers arbejde i Lyon 1990.

Lidt om Auriculoterapi

Den franske læge og ingeniør Paul Nogier (1908 – 1996) opdagede at hele menneskets nervesystem har forbindelse til øret og er behandlingsmæssigt tilgængeligt der.

Han fandt senere ud af at kommunikere med kroppens nervesystem via radialispulsen. Hans opdagelse af punkter og nervesystemets sprog i frekvenser er ikke senere ændret eller suppleret.

Paul Nogier underviste i øreakupunktur gennem 45 år. En læge, der fulgte hans undervisning gennem 15 år, har ikke hørt noget gentaget. Paul Nogier blev indstillet til Nobelprisen. WHO standardiserede øreakupunkturen med dens opdager i spidsen, hvilket begyndte i 1990.

Paul Nogier havde det originale synspunkt, at organismen ikke bare er kemiske forbindelser, men at fysisk stimulation af kroppen f.eks. med nåle, kan bekæmpe sygdomme.

Raphael Nogier formidler sin faders opdagelser på tyvende år. En yderst interessant og provokerende læge, der har undervist i Danmark siden 1989 og valgt at holde sig til det videnskabelig-gjorte. Øreakupunktur-uddannelsen er omfattende, men en selvstændig terapi, der opnår anerkendende resultater.